Camping 

madeliefje

Het geweldige buiten leven in Gasselte 

Waar oer-natuur, hunebedden, historie, levendigheid en sportieve mogelijkheden te vinden zijn

Over

 

In 1972 werd er naast het melkveebedrijf een pension gestart, met de mogelijkheid van logies met ontbijt en volpension. Sinds 1988 werd er ook een campingterrein ingericht omdat er vraag kwam naar kamperen op de boerderij. In 2020 ging camping Van Rein dicht en later verkocht door de kinderen van familie van Rein

Eind 2022 werd de camping overgenomen door Sam en Rana en hun drie kinderen. Onder een nieuwe naam, Camping Madeliefje, zijn ze opengegaan. Er zijn plannen gemaakt voor verbeteringen en veel nieuwe projecten.

 

Als voormalige vluchtelingen zijn Sam en Rana uitdagingen gewend. In 1993 vluchtte Sam naar Nederland, nadat hij was afgestudeerd als dierenarts. Rana was 18 jaar toen ze met haar ouders naar Nederland vluchtte en heeft hier een opleiding in de IT gevolgd. Eerste uitdaging was hoe je een vreemde taal leert, vervolgens een studie volgen, een baan zoeken en vervolgens: huisje, boompje, beestje.

 

Het woord “opgeven” komt niet voor in hun woordenboek. Ze hebben beide veel meegemaakt; van bordenwasser tot ondernemer zijn. Maar na 25 jaar hadden ze nog steeds het gevoel dat er iets miste, maar wat was dat dan? De verbinding met de natuur, verbinding met mens en dier en natuurlijk om zelfvoorzienend te zijn, dat is wat zij echt wilden. Om dat te kunnen realiseren wilden ze op het platteland wonen waar ze niet alleen iets voor zichzelf kunnen doen maar ook voor anderen iets kunnen betekenen. De mogelijkheid om een kleinschalige boerderij over te nemen bleek mogelijk te zijn. 

 

In juli 2022 werden ze trotse eigenaren van de voormalige boerderij en Camping Van Rein. Vanuit Heerhugowaard verhuisden Sam en Rana samen met hun 3 kinderen naar Gasselte, Drenthe. De camping kreeg een nieuwe naam - Camping Madeliefje - en werd heropend.

 

De kleinschalige camping Madeliefje is een boeren mini camping in de provincie Drenthe. De camping biedt heerlijke staplaatsen voor rustzoekers, wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Er zijn 15 goed ingerichte plaatsen voorzien van 6 ampère elektra en kunstgras onder de luifel/voortent. Er is bovendien gratis Wi-Fi op de camping. Het kampeerterrein van het voormalige melkveebedrijf is autovrij, maar er is een ruime parkeerplek aanwezig op loopafstand.

 

Minicamping Madeliefje is tegen het dorp Gasselte en de staatsbossen gelegen en zodoende een ideale uitvalsbasis om tot rust te komen. In de omgeving zijn vele bossen met oneindige fietspaden en routes, leuke zwemplassen, hunebedden en musea. Voor de kinderen is o.a. het Attractiepark Drouwenerzand, het Hunebedcentrum in Borger en/of Dierentuin Wildlands in Emmen gegarandeerd een succes.

­